Andningen och dess läkande kvalitéer
Kunskapen om andningens betydelse för vår hälsa fanns redan för flera tusen år sedan.
Yoga som metod utvecklades bland annat kring en teori om att andningen står som en förbindande och sammanförande länk mellan kropp, sinne och själ. En länk som fungerar i båda riktningarna.
Andningen påverkas av vår fysiska kropp samt av tankar och känslor.
Genom att arbeta med andningen är det möjligt för oss att påverka det fysiska, det mentala och det själsliga på olika sätt.

Att ta ett djupt andetag är något vi lärt oss att göra när vi känner oss stressade och upprörda.
Om du är lyhörd kan du ibland till och med känna hur andningen förändras beroende på vilken sinnesstämning du är i och på samma sätt kan du påverka din sinnesstämning genom att arbeta med medvetna andetag.
Inom yogafilosofin sägs det att andningen är det som ger oss livskraft, "prana".

Du kan läsa mer om MediYoga Bas/Andning under KURSER.

VÄLKOMMEN att anmäla dig här på hemsidan under KURSER, eller på mediyogann@hotmail.com, det går också bra på 070-417 92 77, ring eller SMS:a.
Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig!
 

Läs hela inlägget »
Yoga är stressreducerande
För mycket och långvarig stress påverkar oss negativt både fysiskt och psykiskt. Att utöva yoga är ett effektivt sätt att hantera negativ stress. De lugna, djupa andetagen aktiverar det parasympatiska nervsystemet som är kroppens lugn-och rosystem och hjälper kroppen att sänka pulsen och blodtrycket.

Närvaron och koncentrationen ökar
I dagens samhälle är vi ständigt utsatta för mängder av intryck och impulser. Det kan göra det svårt att vara närvarande i stunden och tankarna kan fara runt lite för fort. I yoga övar vi på att röra oss i synkronisering med andetaget och för att klara denna synkronisering krävs full närvaro och koncentration.

Sömnkvaliteten förbättras
När vi är mindre stressade sover vi bättre och när vi sover bättre känner vi oss mindre stressade. Fysisk aktivitet och mental avslappning hjälper till att stötta den här goda spiralen. Genom att fördjupa och förlänga våra andetag sänker vi nivån av stresshormon i blodet vilket hjälper oss att sova bättre.

Rensar och renar kroppen samt förbättrar matsmältningen
Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa positioner sägs stimulera matsmältningsorganen, liksom njurarna och levern. Särskilt rotationer sägs vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptaget och renar blodet. Matsmältningen påverkas av både hur du rör dig och hur du andas.

Yoga hjälper till att balansera hormonerna
Yoga är känt för att balansera hormonsystemet, särskilt körtlarna i det endokrina systemet, vars uppgift är att utsöndra hormoner i i kroppen. Med hjälp av olika yogapositioner kan vi vitalisera och balansera hormonerna för att må bra.

Yoga stärker vår intuition
-vår magkänsla, eller intuition, har ofta rätt, och vi skulle må bra av att lyssna mer på den. Regelbunden meditation hjälper till att lugna och stilla sinnet och minska vår oro, eventuella rädslor och fobier samtidigt som det stärker vår intuition så att den kan vägleda oss framåt.
 
Läs hela inlägget »

KURS MEDIYOGA BAS/ANDNING STARTAR TISDAGEN DEN 24 MARS 18.00
PÅ HOTELL FISKETÅNGEN I KUNGSHAMN
DU ÄR VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIG NU!
MediYoga
som terapi, består av lugna kontrollerade yogaövningar som utförs långsamt och i samspel med ANDNINGEN.
Övningarna ger mental avslappning och ökad insikt om kroppens och sinnets samspel, samtidigt som den fysiska flexibiliteten ökar.
Övningarna instrueras för att kunna utföras sittande på en stol lika väl som på mattan.
Trots att övningarna är lugna och varsamma så når du effekter över tid som ökad smidighet, en bättre ANDNING och ett större lugn.
Med hjälp av MediYoga kan du påverka besvär från rygg och leder, sömnproblem, stress och oro.
Denna mjuka och lugna yogaform, med FOKUS PÅ ATT FINNA DJUP OCH LUGN ANDNING I VILA OCH RÖRELSE, kan bli det verktyg du behöver för att vinna bättre hälsa, balans och ro i kropp och sinne.
ANMÄL dig på här på hemsidan under KONTAKTER /mediyogann@hotmail.com eller på mobilen 070-417 92 77/SMS. 
Frågor eller funderingar? Du är alltid välkommen att kontakta mig!
 

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från mustafa.alami, khadaacharya

SENASTE INLÄGG

KOMMENTARER

ARKIV