Lev i nuet, Lär av stunden

Börja från början
Varför arbetar vi på det här sättet?
Genom att skapa en paradoxal situation får människor möjlighet att utforska ett sätt att vara där man inte strävar efter något särskilt, där man accepterar sig själv.
Det ger dem möjlighet att börja från början, att pröva ett nytt sätt att se och känna UTAN ATT STÄLLA UPP kriterier för framgång eller misslyckande grundade på ett vanemässigt och begränsat sätt att betrakta sina problem och sina förväntningar på vad de borde känna.
Vi övar meditation på det här sättet eftersom försöket att "komma någonstans" så ofta är ett ofruktbart sätt att framkalla förändring, utveckling eller läkande, eftersom det vanligen bottnar i att man förkastar nuets verklighet utan att egentligen vara medveten om eller förstå den verkligheten.

Jon Kabat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln