Lev i nuet, Lär av stunden

Börja från början
Varför arbetar vi på det här sättet?
Genom att skapa en paradoxal situation får människor möjlighet att utforska ett sätt att vara där man inte strävar efter något särskilt, där man accepterar sig själv.
Det ger dem möjlighet att börja från början, att pröva ett nytt sätt att se och känna UTAN ATT STÄLLA UPP kriterier för framgång eller misslyckande grundade på ett vanemässigt och begränsat sätt att betrakta sina problem och sina förväntningar på vad de borde känna.
Vi övar meditation på det här sättet eftersom försöket att "komma någonstans" så ofta är ett ofruktbart sätt att framkalla förändring, utveckling eller läkande, eftersom det vanligen bottnar i att man förkastar nuets verklighet utan att egentligen vara medveten om eller förstå den verkligheten.

Jon Kabat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln