MediYoga 13 och 14 mars!

Kärnan i MediYoga är
att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.
MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kropps medvetenheten och balanserar kroppens nerv-och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.
MediYoga är inte en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter av människan som energivarelse, helheten.
MediYoga innefattar ett strukturerat system av pass och meditationer som fungerar brett för olika patientgrupper med specifika behov, t.ex. utmattning, psykisk ohälsa, neuropsykiatri, ospecifika ryggproblem, hjärt-och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, sömnstörningar, ätstörningar, neurologiska sjukdomar, huvudvärk m.fl. och samtidigt anpassas för den enskildes och unika förutsättningar och behov.
Med respekt för att all träning har potential att skapa balans så utgår MediYoga från ett tydligt recept. Struktur och guidning i hur verktygen används är av stor vikt för att optimera effekterna.
MediYoga recept innebär att yogapassen har en tydlig struktur och innehåll.
Genom en integrerad helhet av olika tekniker skapas terapeutiska effekter som utifrån yogans grundläggande intention verkar för en djup, direkt och energimässsig balans på alla plan.
De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen.
Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.
Alla övningar utförs alltid utifrån en central utgångspunkt men där individen tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet.
Detta gör att alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.
Vårens MediYoga-Bas kurs startar tisdag den 13 mars 18.00 och MediYoga Medel startar onsdagen den 14 mars 18.00 på Långevik Torpet i Väjern. 
Varmt välkommen med din kursanmälan! mediyogann@hotmail.com eller 070-417 92 77.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln