Självmedkänsla 30 mars Hotell Kungshamn 18.30

Vill du må bra?
Tyck om dig. Och öva på det!

Ingen enskild faktor verkar höra så tydligt ihop med psykisk ohälsa som självacceptans. De som inte dömer sig själva så hårt för sina fel och brister har mindre symtom på depression och ångest. Självmedkänsla, att träna på att gilla sig själv i motgång, har blivit ett nytt sätt att må bra.
Varför? För att stress uppstår av självkritik och för att hjärnan behöver uppleva trygghet för att reglera stress. Tryggheten kommer med värme, tolerans och välvilja - vare sig vi får den från andra eller oss själva. Man kan säga att självmedkänsla handlar om att vara lika förstående mot sig själv som mot andra som är med om svårigheter i livet.
Ofta är vi mer vana att vara hårda och krävande snarare än vänliga och varma mot oss själva.

Agneta Lagercrantz var i 35 år reporter och redaktör på Svenska Dagbladet, med inriktning på ledarskapsfrågor, livsåskådning och psykologi. Hon har tidigare givit ut sex böcker varav de två senaste handlar om Självmedkänsla.
Torsdag den 30 mars 18.30-20.30 kommer Agneta till Hotell Kungshamn och föreläser med utgångspunkt i sina böcker "Självmedkänsla" och "70 skäl till självmedkänsla".
Det kostar 250 kronor och då ingår kaffe/te och snittar.
Du betalar när du kommer, kontant eller med swish.
Du kan anmäla dig här på hemsidan under KONTAKT eller ring 070-417 92 77.
Känn dig varmt välkommen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln