Lev i nuet, Lär av stunden

Behandla dig varligt
Att öva mindfulness är lekfullt, men det är också hårt arbete, och det kommer tillfällen när det känns som om du bara vill ge upp, särskilt om du har kroniska smärtor och inte märker några snabba "resultat" i form av smärtlindring.
När du gör det här arbetet är det till stor hjälp om du tänker på att vara tålmodig, mjuk och kärleksfull mot dig själv och även mot din smärta. Det betyder att du måste arbeta med dina gränser, men varligt: ta inte i för mycket, ansträng dig inte, pressa dig inte för hårt för att nå fram.
Genombrotten kommer av sig själv, i sin egen takt, om du låter din energi verka i en ANDA AV SJÄLVUPPTÄCKT.
Du måste BEARBETA GRÄNSERNA VARLIGT, lite grann här och lite grann där, hålla visionen levande i hjärtat, särskilt vid de tillfällen när smärtorna och svårigheterna är som störst.

Jon Kabat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln