Uppmärksamhet

Tankar är vänner, inte fiender. De är bara det som är. De är oskyldiga. Vi gör dem inte. De är inte personliga. De är som vinden, som bladen på träden eller som regndropparna som faller. Tankar dyker upp på samma sätt. Skulle du bli osams med en regndroppe? Regndroppar är inte personliga och det är inte tankar heller. Det är innebörden du ger de där tankarna som du tror är personlig. Utforska dem, möt dem med förståelse.
När du har mött ett smärtsamt begrepp med förståelse kan du tycka att det är intressant nästa gång det dyker upp. Det som förr var en mardröm blir bara intressant. När det visar sig igen kanske du tycker att det är lustigt. Gången därefter kanske du inte ens märker det - du har ingen bindning till det.
Jag tar emot tankarna på samma sätt som jag skulle ta emot mina barn: med kärlek, vänlighet och tyst förståelse.
Jag undersöker.

Byron Katie

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln