Att låta verkligheten vara som den är

Det handlar inte om att det inte borde vara som det är. Det handlar om att det är som det är.
Det går inte att tvinga sig själv till att acceptera. Acceptans är ingen prestation, det är inget man "gör" utan ett inre skede som äger rum när man släpper taget om föreställningen att något borde vara annorlunda än det är.
"Positivt tänkande" är en falsk acceptans där vi försöker lura oss själva att vi accepterat, och till och med tycker om, sådant som vi i själva verket varken gillar eller accepterar. När vi gör det avvisar vi verkligheten.
Ibland förtränger vi verkligheten eftersom vi är rädda för att accepterande av den skulle tvinga oss till handling. Men i längden fungerar det inte att fly, eftersom det ändå är som det är.
Det är ofta svårt att acceptera. Döm inte dig själv när du har svårt att acceptera. Lägg märke till när det är så. Känn motståndet, rädslan och kampen det skapar.
Kämpar du emot något i ditt liv just nu?
Är du beredd att låta verkligheten vara som denär just nu?


"Fri från stress med Mindfulness"
Åsa Palmkron Ragnar
Katarina Lundblad

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln