Tankar och känslor

Många av oss är vana att gömma undan, förneka eller stänga av tankar och känslor och hoppas att de ska försvinna av sig själva. På sätt och vis kan man säga att vi då blir offer för dem. Vi ägnar massor av tid åt att försöka kontrollera det som inte går att kontrollera.
Det går inte att tränga undan tankar och känslor mer än en liten stund. Sedan kommer de tillbaka, kanske med ännu större styrka. Våra tankemönster är starka.
Men tankar är tankar och inte fakta. Att du tänker att du är dum betyder inte att du är det.
En tanke är inte fakta. Det är en tanke.
På samma sätt är det med känslor. Dina känslor är inte verkligheten. Att du känner dig rädd betyder inte att situationen du befinner dig i är farlig.
Att bli medveten om att tankar är tankar och att känslor är känslor, och inte fakta, är grundläggande för acceptans. Först då kan vi se dem på ett icke-värderande sätt som möjliggör förändring, läka gamla sår och bryta gamla mönster.

"Fri från stress med Mindfulness"
Åsa Palmkron Ragnar
Katarina Lundblad
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln