Acceptans

Begreppet acceptans inom mindfulness innebär att konstatera fakta. Det handlar inte om att godkänna, att gilla eller att ge upp. Att acceptera betyder inte att man håller med, att man tycker att något är rätt, rättvist eller bra.
Det innebär bara att konstatera att just nu är verkligheten så här oavsett vad jag vill, önskar eller tycker.
Acceptans är en förutsättning för förändring. Så länge vi inte accepterar fakta, vägrar att se problem som de är, kan vi inte heller arbeta konstruktivt för att hitta lösningar.
Anna Kåver och  Åsa Nilsonne formulerar det så här. 
"Med acceptans menas att välja att se, ha och stå ut med den inre och den yttre verkligheten utan att fly, undvika, förtränga eller döma den och att handla utifrån denna verklighet effektivt och i riktning mot sina värderingar och mål."

"Fri från stress med Mindfulness"
Åsa Palmkron Ragnar
Katarina Lundblad

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln