Återta kontakt med kroppen

Uråldrig visdom
Mindfulness innebär att återta kontakten med kroppen och att lyssna till dess uråldriga visdom. Kroppen vet när vi är glada, nyfikna, arga, ledsna eller ångestfyllda. Genom att lyssna på den och hitta kroppsliga sätt att hantera känslor ger vi dem mindre makt över oss.
Vi är inte vana att tänka så. De flesta av oss är "huvudfotingar", som i småbarnens teckningar. Utan kropp!
Men vi kan hitta tillbaka. vi kan öva att uppmärksamma känslor i kroppen och därmed hantera dem på ett annat sätt än "i huvudet". Då får vi direktkontakt med våra känslor, istället för att "tänka på" dem och försöka hitta intellektuella lösningar, i huvudet.

"Fri från stress med Mindfulness"
Åsa Palmkron Ragnar
Katarina Lundblad

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln