Hitta hem till dig sjäv

Ömsesidig frigörelse
Genom ständig övning lär vi oss stt vila i vårt varande utan att oupphörligen låta oss fångas av våra tankar och känslor. Vårt tal och våra handlingar, till och med vårt sätt att vara i kroppen såväl som i våra anskiktsuttryck, är inte längre lika starkt ihopkopplade med våra tankar. 
Eftersom vi stund för stund SER allt tydligare, kan vi avstå från alltfler okloka, automatiska, självupptagna, aggressiva eller skrämda impulser, samtidigt som de släpper taget om oss eftersom vi har kunskap om dem. Vi får med andra ord en ÖMSESIDIG FRIGÖRELSE här när vi ser och förstår att våra tankar är bara tankar, inte sanningen och definitivt inte korrekta bilder av vilka vi är. När vi ser och förstår dem kan de inte annat än frigöras och i samma stund blir även vi befriade från dem.

Jon Kabat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln