Hitta hem till dig sjäv

Ömsesidig frigörelse
Genom ständig övning lär vi oss stt vila i vårt varande utan att oupphörligen låta oss fångas av våra tankar och känslor. Vårt tal och våra handlingar, till och med vårt sätt att vara i kroppen såväl som i våra anskiktsuttryck, är inte längre lika starkt ihopkopplade med våra tankar. 
Eftersom vi stund för stund SER allt tydligare, kan vi avstå från alltfler okloka, automatiska, självupptagna, aggressiva eller skrämda impulser, samtidigt som de släpper taget om oss eftersom vi har kunskap om dem. Vi får med andra ord en ÖMSESIDIG FRIGÖRELSE här när vi ser och förstår att våra tankar är bara tankar, inte sanningen och definitivt inte korrekta bilder av vilka vi är. När vi ser och förstår dem kan de inte annat än frigöras och i samma stund blir även vi befriade från dem.

Jon Kabat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln