Mindfulness i vardagen

Vägar till medveten närvaro
Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett sätt att förhålla sig till livet som motverkar stress och oro.
Det enkla i livet tycks vara det riktigt svåra, paradoxalt nog.
Att leva här och nu, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för sina behov - det är kunskaper var och en är född med. Ändå är det många som idag lever i ett ständigt planerande inför framtiden eller som jagas av tankarna på det förflutna.
Men när att-göra-listorna tar över, när malande tankar hindrar oss från att vara närvarande, riskerar vi att förlora det viktigaste på vägen: den chans vi har att både uppleva och påverka nuet.
Mindfulness eller medveten närvaro är österländsk kunskap kombinerad med ett västerländskt synsätt. Genom träning kan vi inta en accepterande och icke dömande hållning till oss själva och livet och vi blir stegvis mer lyhörda för andra och mer närvarande i relationer.
I boken "Mindfulness i vardagen - vägar till medveten närvaro" utgår Ola Schenström från vår vardag och beskriver hur vi kan lära oss att se den på ett nytt sätt, tänka om och göra kloka val, när vi är medvetet närvarande. Genom övningar och praktisk handledning blir boken och cd-skivan en följeslagare och hjälp från det vi vaknar på morgonen tills vi somnar på kvällen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln