Lev i nuet, lär av stunden

Accepterande
Tålamod är en egenskap som är till stor hjälp när tankarna snurrar. Med dess hjälp kan vi ACCEPTERA  att sinnet har en benägenhet att fladdra, samtidigt som vi påminner oss om att vi inte behöver fångas i tankarnas irrfärder.
Genom att öva tålamod påminns vi även om att vi inte behöver fylla varje ögonblick med aktiviteter och fler tankar för att tiden ska kännas meningsfull. Faktiskt kan tålamodet bidra med att påminna oss om att det i själva verket är precis tvärtom.
Att hysa tålamod är helt enkelt att vara helt ÖPPEN FÖR VARJE STUND, ATT ACCEPTERA STUNDEN HELT OCH FULLT, i vetskap om att saker och ting utvecklas i sin egen takt, likt fjärilen.
Källa: Jon Kabbat-Zinn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne Mattsson » MediYoga Kursstart v.12:  ”Missar starten men sen kommer jagLängtar.....”

  • Therese bellstam » MediYoga Back Again:  ”Hej Jag vill gärna anmäla mej till yoga bas Tisdagar om plats finns kvar Vh / ..”

  • Sandra » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej på dig. Vad hette den sidan på nätet du berätta om i tisdags . Mvh Sandra ”

  • Jessica blom » MediYoga Bas, start 11/9:  ”Hej Ann! Jag skulle gärna vilja hoppa på detta igen. Har ingen möjlighet att kom..”

  • Kattis Ljungströmmer » MediYoga 13 och 14 mars!:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla mig till MediYoga-kursen på onsdagar. Jag kommer oc..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln